Det brukar inte vara svårt att ta ett lån för att köpa en motorcykel. Det finns oändligt många banker och låneföretag som erbjuder lån till det. Här gäller det att ta reda på vilka som erbjuder lån och se vilka villkor de ställer. Det brukar vara fast anställning, eller pension. Du får inte ha betalningsanmärkningar, och din lön bör ligga inom en rimlig gräns så banken anser att du kan betala tillbaka ditt lån.

En UC – Flera lånegivare

Ett bra och smidigt sätt är att vända dig till ett låneföretag som samarbetar med flera banker. På så sätt tas det bara en UC-upplysning på dig. Inom cirka 24 timmar brukar alla banker som är villiga att erbjuda dig ett lån ha hört av sig. Du får då ett mejl från låneföretaget om vilka banker som sagt ja, vilken summa de erbjuder, vilka villkor de ställer och vilken ränta de har. Då kan du bestämma dig för vilken bank som passar dig bäst.

Att kolla upp andra banker

På nätet hittar du alla banker som erbjuder lån till en mc. Där hittar du de flesta uppgifter du behöver, och kan skriva upp de banker som du tycker verkar bäst. Är det en seriös bank hittar du både mejladress och telefonnummer. Mejla eller ring dem och ställ alla frågor du har, de brukar alltid ge sig tid att svara på frågor. Kanske du hittar den bank du vill låna av via internet, det finns fler än ett sätt att hitta en bra bank.

Avtalssignering

Detta sker för det mesta genom att du använder ditt BankID, och du får sedan ditt låneavtal på din mejladress. Hur fort pengarna betalas ut till ditt bankkonto beror på vilken bank du har. Har du tur kan du ha dina pengar inom några minuter, för att i andra banker ta upp till några dagar.

När du fått dina pengar på ditt bankkonto, kan du bara gå till till en MC-handlare och köpa dig den motorcykel du vill ha. Väldigt smidigt, eller hur?

Låneskydd

Vissa banker brukar erbjuda en så kallad låneförsäkring, för några extra hundralappar i månaden. Det är bra att teckna ifall något oförutsett händer dig. Du kan bli sjuk, vara med om en olycka som gör att du inte kan jobba som innan, eller så kan du bli arbetslös. Då är det tryggt att ha den här försäkringen. Bankerna har olika avtal med sina försäkringsbolag, så kolla gärna upp vad banken du tänkt låna pengar av har för villkor.

Medlemslån

Om du är medlem i SACO eller i ett LO-förbund kan du få ett medlemslån, till låg ränta. För att få ett sådant lån, krävs det att du varit medlem i minst sex månader. Du ska även ha eller öppna ett lönekonto i Swedbank. Du ska också vara över arton år och ha en fast inkomst. Du får inte gå på bidrag eller ha ett CSN-lån. Din ekonomi bör vara så hög att det finns utrymme för dig att kunna betala tillbaka lånet utan problem. Några betalningsanmärkningar får du heller inte ha.